Pinberget
Varje gång jag varit vid Långsjön, har jag funderat över det där berget på andra sidan sjön. Hur der det ut på toppen? I måndags gjorde jag slag i saken! Jag och Astrid skulle upp för berget, närmare bestämt Pinberget.
 
Det var väldigt varmt och kvavt i måndags, med växlande molnighet. Även fast Pinberget inte är speciellt högt, blir det ändå varmt att vandra uppför, genom all terräng i sådan värme. Särskilt med ett barn hängandes fram, en fullproppad ryggsäck, och en kamera runt halsen. Vi startade turen vid Långsjön, som ligger nedanför Pinberget.
 
Måndagens utstyrsel, såhär mina vänner, ser en mänsklig packåsna ut!
 
Vackert naturområde kring Långsjön.
 
Påväg mot Pinberget passerade vi den här gamla bilen, som minst sagt blivit märkt av tidens tand. 
 
Vacker vy påväg mot toppen. Nedanför ser ni Långsjön.
 
Pinberget bjöd inte bara på fin utsikt längst färden, utan även på en hel del vildhallon! Detta goa fynd förgyllde verkligen denna redan härliga måndag!
 
Något man aldrig får glömma när man är ute, är att stanna upp och verkligen se sig omkring. Njuta av allt det vackra runt omkring en. Sista biten upp var ganska stenig och lite brant. Men det gick bra att ta sig upp, trots att jag hade Astrid fram och ryggsäcken bak!
 
 
Framme på toppen. Vet ni vad som nästan är oslagbart?! Den där känslan när man äntligen får slänga av sig all packning! Hur som helst, härifrån kan man se bland annat Lokberget och Hälltjärn. Går man till andra sidan av Pinberget kan man se Davalmyren, men dit gick vi inte denna dag. Här befinner vi oss på ca 470 meters höjd. 
 
På toppen passade jag och min lilla Astrid på att plocka lite blåbär!
 
När vi styrde kosan hemåt igen, passade vi såklart på att även plocka lite vildhallon.
 
Denna bild får avsluta detta inlägg från våran måndags- vandring. Bakom träden ser ni skymten av Pinberget.