Svampskog
Hej på er! Hoppas ni har haft en lika fin helg som jag, med kanonväder! Har inte haft så mycket tid till att skriva
här denna vecka då dagarna gått i dunderfart, har haft fullt upp med allt från jobbsök till mina konstnärliga projekt.
 
Hur som helst, i helgen blev det några timmar ute till skogs med hela familjen, då vi njutit av det fina septembervädret. I lördags blev det lite svampplock på solleröskogen och tacomys på kvällen med min bror och hans sambo, vilket var väldans trevligt. 
 
Likaså idag, blev det svampplock för hela slanten, förutom att vi bytte område, och for till våmhusskogarna. Eftersom vi var vid Rädbjörka och for, passade vi på att ta oss en liten tur upp till Rädklitt, en högre punkt i skogen som bjöd på härlig utsikt. De djuren som vi fick se idag var främst nötskrikor, som det fanns gott om, men hade vi varit på plats lite tidigare hade vi kanske fått se älg, då det var färska spår och en relativt ny älglega på toppen av Rädklitt. 
 
Jag har inte haft med mig kameran något i helgen, då jag måste köpa nytt linsskydd till den. Klant som jag är har jag tappat det någonstans när jag farit runt.. Men men, sådant som händer! Bjuder därför på lite snapshots från min mobil.
 
Umsi.
 
 
Alltså skvattram Vilken doft! myggmedel. Bara att ta en näve och skrubba in huden med! Jag kan dock inte säga hur effektiv den är mot älgflugor, men mot mygg är den utmärkt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vy från Rädklitt.
 
Det var här i gräset som man såg tydligt spår av en älglega. Dock inget som syns på bilden. 

 
Söndagskvällen avslutades med smörstekta kantareller och kokt björksopp! Kanongott på mackan. Jag brukar steka kantarellerna lite först, då de är väldigt vätskefyllda. Sedan har jag i en klick mjölkfritt smör, och kryddar på med salt och malen vitpeppar, och steker i ca 5 min. Sen är det klart!  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress