"Vill du ha min boksamling?"
I skrivade stund sitter jag i mitt egna lilla paradis av böcker. Men låt oss backa bandet en aning. 
 
Det hela började med att jag var på auktion- loppis hos ett äldre par för några veckor sedan. Jag var på jakt efter en riktig greve stol i trä, som funnet, fyndade jag en gammal amerikansk gungstol, likaså några gamla böcker. 
 
Någon vecka gick, och det plingade på dörren här hemma. Det var den äldre farbrorn som jag köpte gungstolen av. Han frågade om jag kände igen honom, och självklart gjorde jag det. 
 
Han frågade om jag vela ha resten av hans boksamling, då jag var den enda som hade köpt hans böcker. Överglad som jag blev, tackade jag ja. Samma kväll tog jag bilen för att hämta mina nya tillskott till bokhyllan, han var så glad att någon faktiskt vela ha hans böcker, då det annars skulle slängas.
 
Men vet ni vad det mest fantastiska var i det hela?
Bland alla dessa böcker låg en bok jag letat efter. En av mina största idoler, Dan Andersson's samlade dikter! Lyckan fördubblades genast. Och faktum är, att jag redan hittat yttligare en favoritdikt Dan Andersson i min nya bok.. Men mer om det i ett annat inlägg!
 
Bok- historien slutar inte här. Yttligare någon vecka senare, stöter jag på farbrorn när jag är ute och går. Han stannar sin bil, och säger att han har yttligare en kasse med böcker, som han vela att jag skulle ha. Böcker i fint skick med en ålder på 130-150 år, självaste Carl Larssons signatur finns i en av böckerna. Han skulle bara bläddra igenom dem en sista gång, sen skulle de bli mina.
 
Ännu en gång blev jag alldeles överlycklig, jag som älskar gamla böcker. Finns ju inget härligare än skriven gammel svenska!
 
Idag kom han förbi med de sista böckerna. Han sa att han var glad att någon ville ta vara på dem. Och nog kommer jag göra det minsann, hedersplats i en av bokhyllorna är vad dessa gamla verk ska få!
 
Anonym

Så fint gjort av honom😌

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress