Mittåkläppen
Hej på er! Har ni också varit ute och njutit av sommarvärmen i helgen? Helt otroligt vilken värmebölja som slog över härjedalen. I fredags tog jag och Astrid en "after work/-dagis" och for till Djupdalsvallen. Där parkerade vi bilen och målet för denna eftermiddag fick bli Mittåkläppen.
 
 
Början på turen går man igenom lite björkskog. När vi var här var det alldeles magiskt ljus, inge folk och det enda man hörde var fåglarna. Fantastiskt!
 
 
Jag och Astrid var ju inte riktigt helt ensamma som ni ser, egentligen hade vi gott om sällskap längst turen. Tyckte lite synd om renarna denna dag, varmt som attan sen myggen som följer med på köpet. Som tur är har naturen redan tänkt ut det där med myggfri- zon. Tack vare snöfläckarna som får ligga kvar på fjället kan renarna både svalka sig, och de nedrans myggen håller sig på avstånd.
 
Dessa fanns det gott om! Fjällsippa (Dryas octopetala).
 
Jag och min super panda. ♥
 
 
På toppen av Mittåkläppen! Min lilla bergspanda, här 1212 meter över havet. Med sin obligatoriska vattenflaska, är det något Astrid älskar, är det vattenflaskor. Dock har hon inte riktigt hajat grejen med att dricka med toppen på, så hon brukar alltid skruva av den.. Haha!
 
Verkligen sann lycka att få dela dessa stunder med min lilla kotte, få se henne upptäcka världen -
naturen. Barn är så otroligt duktiga på att se det vackra i det allra minsta omärkbara, som en liten sten, eller bladen på en buske.. Dom ser sådant som vi vuxna lätt missar, och jag tror det är något av många saker vi har att lära av de små. 
 
Från toppen bjuds man bland annat på utsikt bort mot Helags och Sylarna i fjärran. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress