Helgen som varit.
En liten bildbomb från förra helgen när vi besökte både Flatruet och Ljungdalen! 
Varken jag eller Anders hade varit i Ljungdalen tidigare, så det var ju lite nytt kan man säga. 
Ljungdalen är en by som ligger belägen i nordvästra härjedalen, en by där skogen möter högfjället, med Sveriges högsta toppar söder om polcirkeln - Helagsfjället och Sylarna. 
 
Vi åkte över Flatruet för att ta oss dit, och det är såklart en bit att åka. När jag satt i bilen kunde jag inte låta bli att tänka på hur det hade känts att faktiskt bo där. Tänk att åka den här vägen liksom. 
Märkligt. 
 
När vi kom fram till byn som ligger i en dalgång, möttes vi av några hus och gårdar. Byn kändes på gränsen till öde, och det var lite om att tiden stod stilla där i dalgången. Vi åkte runt på småvägarna lite, bara för att se.
Hemslöjdsbutiken verkade stängd, det enda som verkade vara öppet denna dag var den lilla ica affären som låg i byns mitt. Det var lite folk i rörelse här och var, nått barn gick med sin mamma, någon gammal farbror gled genom byn i sin gamla bil.
 
Vi åkte upp till Torkilstöten's skidlift, en lift som hade några år på nacken. När man stod där var det lite som att befinna sig i en Pistvakt film. Hur som haver, det är från bland annat Torkilstöten som man kan påbörja sin vandring mot Helags.
 
 
Ulf myser i snön på Flatruet.
 
Bus!
 
Vid liften i Ljungdalen.. Ungefär som i en Pistvakt film.
 
Anders vid Torkilstöten.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress