Italien 2018
Vet ni vad jag kom på? Jag har ju glömt visa lite bilder från Italien! Vi var där i slutet på november, med andra ord inte så länge sedan. För övrigt lite halvkomisk tripp, skulle till Venedig, hamnade i Treviso. Nu i efterhand är jag iallafall glad att vi inte hamnade mitt i Venedig, jösses vad folk och vatten det var. Haha!!
 
Första kvällen strosade vi runt lite i staden, i jakt på vin och mat. 
 
 
Fredag - Sightseeing in Treviso
Hur som haver, vi hamnade ju i Treviso, men kunde inte riktigt släppa detta med Venedig. Är man i Italien måste man få se Venedig. Punkt. Men helgens upplägg fick styras lite av väderprognosen, så under fredagen blev det fortsatt turistande i Treviso. Venedig fick vänta tills lördag!
 
 
Fiskmarknaden.
 
 
 
Treviso kallas för övrigt för "lilla Venedig", just för att även denna lilla stad hade en hel del kanaler. Vet ni något annat som var lite roligt? Jag har nog aldrig sett stad med så mycket hundar överallt! ♥
 
 
 
Lördag - Off to Venice!
Piazza San Marco hade förvandlats till en rejäl pöl. TUR dagens skoval var gummistövlar.
 
Klart man ska ta en gondoltur i Venedig!
 
Suckarnas bro  -Ponte dei Sospiri
 
Bron byggdes mellan 1600-1603 och gick från domstolen i Dogepalatset över kanalen Rio di Palazzo, till det gamla fängelset. Bron fick sitt namn i början på 1800-talet då myten populariserades om att de dömda fångarna skulle ha suckat så djupt när de fördes över bron tillbaka till sina celler. Förståeligt, det var troligtvis sista gången fångarna fick se dagsljuset!
 
 
 
Sunday - Heading back home
Söndagen var det bara packa ihop, äta frulle och ta sig till flyget som gällde. Intet ont anande om hur lång tid hemresan skulle ta.. Mellanlandning i Belgien som drog ut på tiden pågrund av dåligt väder och krångel på det, resulterade i att vi var hemma i Sverige vid midnatt.. Sisådär 6 timmar senare än planerat. Lite halvdrygt när man ska åka ända från Stockholm till Härjedalen.. Men, men! Vi tog oss hem. Tack för denna gång Italien!