Viltspaning kring Lossen
I måndags åkte jag, Linus och Mikko på viltspaning kring Lossen. Jag satsade på att få åtminstone se älg, Linus och Mikko siktade lite högre med att få se björn, vilket tyvärr inte gick i uppfyllelse. Men älg, jodå! Det fanns!
Och väldigt mycket skogsfågel.
 
 
En av mina favoritplatser. Här var jag med Ulf mycket i somras nr han var valp och sprang runt längst strandkanten när vågorna från sjön böljade. Nu liknade det frusna vattnet snarare ett månlandskap. Riktigt fint.
 
 
Vi stannade såklart till för att fånga den fantastiska solnedgången på bild. Även här tycker jag det ser riktigt häftigt ut, om man kollar på isen ser nästan allt 'förvrängt' ut, det lurar ögat med sina snirkliga rörelser.
 
 
En av de två älgar som sprang framför vår bil! Jag skrek på Linus att dra ner rutan, kastade mig ur i all hast, och försökte fånga denna magnifika varelse på bild, därav lite halvdålig kvalitet, men har åtminstone bildbevis.. 😄 Vi stannade med bilen, och jag kunde ju inte låta bli att kalla på älgarna med älgljud, vilket dom andra i bilen tyckte var hysteriskt kul, tur man kan roa nån! Haha. Bör tilläggas att älgarna faktiskt stannade och gick några steg tillbaka mot oss av ren nyfikenhet.. Sådana färdigheter har jag. Älg viskaren Eriksson! 😉
 
Mikko smyger på solnedgången, jag smyger på Mikko. 
 
 
Sista fotot innan solen försvann ner bakom bergen. Jag blev helt tagen av himlens färgpalett alltså, att stå där live och se alla dessa former, färger och mönster. PRECIS som i en oljemålning. 
 
Naturen är vacker.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress