Över stock & sten
Idag har vi varit ute på äventyr, jag, min lilla Astrid- och Ulf såklart. Faktum är att jag har börjat med ett nytt mission: Få Astrid att gå själv när vi är på tur.
 
För såhär är det, hon börjar bli tung. Till hösten blir min lilla flicka faktiskt hela 4 (!!) år, vilket också betyder att det är dags att börja lära sig knata själv över stock och sten. För snart kommer inte den här moderns rygg hålla mer. 😅
 
Men jag har konstaterat att det finns ett visst hinder för småbarn att ta sig över.
 
- Dom tror att dom inte orkar.
Efter ungefär 200 m började gnället komma om att 'benen orkar inte' 'bär mig mamma'.
 
Detta löste jag enkelt med att:
1. Neka åtkomsten till min rygg, för ger jag vika direkt, då är det kört resten av turen. 
 
2. Hitta på ett spännande äventyr längst med stigen. Som denna dag sa jag att vi skulle titta efter skatter i skogen. Sen att det är skägglav, en blomma, eller en sten, det spelar faktiskt ingen roll för barn! Även de egentligen minsta småting i skog och mark kan vara spännande för ett barn, det handlar om att vi vuxna måste göra det spännande. Ta skägglaven som vi hittade till exempel, den var ju superrolig att sätta under näsan och få mustasch?  
 
3. Muta med att när man är framme, då blir det fika. Funkar förresten även på vuxna. 😉
 
 
 
...Och visst funkade det. Helt plötsligt blev det superkul att gå själv med sin egna ryggsäck. Det var inte alls jobbigt. Vi nådde utsiktsplatsen! Och när jag frågade Astrid om hon vela gå hem, fick jag ett direkt NÄÄ!  
 
Så vi fortsatte knata genom skogen - i jakten på skatter. ♥
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress